Regulus Centrální rekuperační jednotka Sentinel Kinetic B 10176

  • DOPRAVA ZDARMA
  • DOTACE
  • REALIZACE NA KLÍČ
Výrobce-dodavatel: Regulus Kód: 10176

Centrální rekuperační jednotka, včetně integrované ovládací jednotky a vestavěného letního by-passu, maximální výkon 275 m3/hod, pro jednogenerační objekt s obytnou plochou do 200 m2.

3-5 dnů
54 934 Kč 8 240 Kč - 15%
46 694 Kč/ks s DPH
(38 590 Kč bez DPH)
Nejnižší prodejní cena za 30 dní: 46 694 Kč
Záruka: 24 měsíců Hmotnost: 19.0000 Kg EAN: 5015135382223

Popis produktu Regulus Centrální rekuperační jednotka Sentinel Kinetic B 10176

Centrální rekuperační jednotka, včetně integrované ovládací jednotky a vestavěného letního by-passu, maximální výkon 275 m3/hod, pro jednogenerační objekt s obytnou plochou do 200 m2.

Parametry a specifikace:

  • České menu
  • Velmi nízká hlučnost
  • Široká možnost naprogramování
  • Účinnost až 92 %
  • Vyjímatelné omyvatelné filtry
  • Max. výkon 275 m3/hod

Sentinel Kinetic B – nejčastěji navrhovaná jednotka do rodinných domů. Její maximální větrací výkon je 275 m3/hod. Toto množství je naprosto dostačující pro jednogenerační objekt s obytnou plochou do 200 m2. Jednotka má v sobě integrován bypass pro letní období. Bypass slouží k obtoku vzduchu mimo výměník v letním období, kdy během dne došlo k přehřátí objektu a je třeba ho během noci vychladit přímo venkovním vzduchem co nejchladnějším, přiváděným tedy mimo výměník. Ovládání jednotky je velmi jednoduché. Je možné naprogramovat různou intenzitu větrání pro různou denní dobu.  Jednotku je možné instalovat na stěnu v technické místnosti nebo na podlahu v půdním prostoru. Součástí jednotky je hrdlo pro odvod kondenzátu, který je třeba při instalaci zaústit do systému vnitřní kanalizace. K jednotce je možné dokoupit druhý ovládací panel, propojený s jednotkou kabelem, pro případ, že by jednotka byla na velmi těžko přístupném místě. Jednotka obsahuje vzduchové filtry třídy filtrace G3 (jemný prach). Filtry v jednotce jsou velmi jednoduše vyměnitelné. Ovládací panel umožňuje napojení externích řídících prvků jako například čidlo vlhkosti, čidlo CO2 nebo je možné zvýšit výkon jednotky rozsvícením světla třeba na WC.

Vzhledem k vysoké účinnosti jednotky by mohlo v extrémních obdobích dojít k namrzání výměníku. Proto je jednotka vybavena automatickou funkcí odmrazování. V případě, že se odváděný vzduch ochladí až pod bod mrazu, snižuje se postupně průtok nasávaného vzduchu za současného zvyšování průtoku odtahovaného vnitřního vzduchu. To probíhá do doby než se výměník ohřeje, poté se oba průtoky opět vyrovnají. Tento princip se neustále opakuje do doby, než stoupne venkovní teplota nad bod mrazu. Při odmrazování vzniká nepatrný podtlak na krátkou dobu. Nerovnoměrnému chodu při odmrazování je možné zamezit instalací předehřevu na přívod čerstvého vzduchu do objektu – viz kapitola Ohřívače vzduchu.

Velkou výhodou této jednotky je malá prostorová náročnost a velmi nízká hlučnost.

Výkonové režimy

Podle velikosti podlahové plochy větraných místností má jednotka přednastavené 3 výkonové režimy. Přednastavené hodnoty lze měnit dle potřeby. K přepínání mezi režimy s nízkým a středním výkonem dochází automaticky v závislosti na časovém nastavení chodu jednotky. Režim vysokého výkonu je možné spustit periodicky, pomocí časového nastavení nebo jednorázově, stisknutím tlačítka. Výkon jednotky lze ale zvýšit i automaticky například rozsvícením světla na WC.

Příslušenství

Integrovaný ovládací panel umožňuje napojení externích řídicích prvků, například čidla vlhkosti nebo čidla CO2 . K jednotce lze připojit druhý ovládací panel – vhodné v případech, kdy je jednotka instalována na těžko přístupném místě.

Dotaz na zboží
Regulus Centrální rekuperační jednotka Sentinel Kinetic B 10176

 
 


Váš telefon využijeme pouze k zodpovězení Vašeho dotazu.

Váš e-mail využijeme pouze k zodpovězení Vašeho dotazu.
 

* - hvězdičkou označené položky je nutné vyplnit

Dotazníkový formulář neslouží k objednávkám zboží.

Předchozí dotazy

Žádné předchozí dotazy