Giacomini R140M Pojistný ventil 1/2"M, 3 bar - R140MY003 - 1/2" x 3

Výrobce-dodavatel: GIACOMINI Kód: R140MY003 Varianta produktu: 1/2" x 3

Pojistný ventil Giacomini R140M slouží jako bezpečnostní zařízení bránící překročení přetlaku tlakových nádob v topných systémech, v sanitárních systémech teplé i studené vody. Ventily vyhovují směrnici 97/23/ ES (Směrnice PED).

na objednávku

Aktuální termín dodání zjistíme u výrobce

a budeme Vás informovat.

697 Kč 209 Kč - 30%
488 Kč/ks s DPH
(403 Kč bez DPH)
Nejnižší prodejní cena za 30 dní: 488 Kč
Záruka: 24 měsíců EAN: 8009902022778

Popis produktu Giacomini R140M Pojistný ventil 1/2"M, 3 bar

Pojistný ventil Giacomini R140M slouží jako bezpečnostní zařízení bránící překročení přetlaku tlakových nádob v topných systémech, v sanitárních systémech teplé i studené vody. Ventily vyhovují směrnici 97/23/ ES (Směrnice PED).

Funkce: 

Pojistné ventily se používají v uzavřených topných systémech s expanzní nádobou, aby bylo zajištěno, že přetlak kapaliny uvnitř topného systému nepřekročí limity požadované projektem. Pokud síla vyvolaná přetlakem bude větší než síla pružiny působící na membránu, zvedne se membrána a začne se odpouštět přebytečná kapalina až do doby než se síly opět vyrovnají a dojde k uzavření membrány v rámci povolené tolerance. Pojistné ventily mohou být rovněž použity pro přívod studené vody sanitárních systémů. Pojistné ventily jsou dodávány kalibrované a není možné měnit hodnotu nastavení.

Instalace:

Velikost pojistného ventilu musí navrhnout kvalifikovaný technický pracovník v souladu s platnou legislativou. Pojistné ventily musí být nainstalovány nahoře na kotli nebo na přívodním potrubí v maximální vzdálenosti 1 metr od kotle a to na místě, které je snadno dostupné a dobře viditelné. Připojovací potrubí mezi pojistným ventilem a kotlem nesmí být přerušeno a musí mít stejný nebo větší průměr, než průměr ventilu samotného. Vypouštění pojistného ventilu musí být viditelné, pokud se použije potrubí pro odvod vody, jeho průměr nesmí být menší než průměr samotného ventilu. V případě potřeby se použije odváděcí trychtýř R141.

Technická data:

  • Medium: teplá a studená voda, vzduch
  • Provozní teplota: 5÷110 °C
  • Jmenovitý tlak: 10 bar
  • Max. otevírací přetlak 20%
  • Min. uzavírací diference 20%
  • Kategorie PED: IV

Do vypouštěcího potrubí se instaluje odváděcí trychtýř R141 (nutno objednat zvlášť). 

Dotaz na zboží
Giacomini R140M Pojistný ventil 1/2"M, 3 bar

 
 


Váš telefon využijeme pouze k zodpovězení Vašeho dotazu.

Váš e-mail využijeme pouze k zodpovězení Vašeho dotazu.
 

* - hvězdičkou označené položky je nutné vyplnit

Dotazníkový formulář neslouží k objednávkám zboží.

Předchozí dotazy

Žádné předchozí dotazy